Üdvözöljük Újné Aranyi Barbara masszőr weboldalán!

Barbara Masszázs Stúdió

Barbara Masszázs Stúdió

A masszázs élettani hatásai részletesen

2017. augusztus 09. - Barbara Masszázs Stúdiója

Mikor a szerelmesek egymást simogatják, mindkét partnerben oxitocin hormon szabadul fel.

Tudjuk, hogy ez a hormon az, amely a szoptató anyákban biztosítja az újszülött iránti szeretetteljes kötelék kialakulását.

Mikor a férfiakban és a nőkben egymás megérintése révén felszabadul az oxitocin, jó közérzetük támad. Tehát a masszázskezelés az egész személyiségünkre kihat, békét és nyugalmat ad, mely az érintés által egész bensőkben szétárad, és teljes testi és lelki megelégedettséget kelt bennünk.

Minden kiegészítő gyógyeljárásnak van egy fontos feltétele: a test alapvetően egy nyugodt, erőlködéstől mentes működésre lett "tervezve", amit homeosztázisnak vagy egyensúlynak nevezünk.

A masszázs szó szerint nyugtatja az idegeket, kellemes érzést nyújt, s megteremti a test és lélek egyensúlyát. Az emberek néhány masszázskezelést követően gyakran úgy találják, hogy jobban tudatában vannak saját testüknek, eredményesebben tudnak lazítani (relexálni), képesek kikapcsolni a kellemetlen gondolatokat és megszabadulni a napi stressztől.

A masszázs segít a szellemi és érzelmi feszültségek enyhítésében, melyek gyakran túlfeszült izmok formájában nyilvánulnak meg. A bőr dörzsölésének aktusa úgyszintén változásokat indít el a testben, amelyek endorfin hormonok felszabadulásához vezetnek. Ezek a test természetes fájdalomcsillapítói, melyek a jó közérzet kialakításában is részt vesznek. A masszázs összes jótéteménye segíti a pácienst abban, hogy felismerje, milyen jó érzés is, ha ellazul a teste.

Testi előnyök

A masszázs javítja a vérkeringést azáltal, hogy elősegíti a vér áramlását a végtagokból a szív felé. A simító mozdulatok, melyeket "effleurage"- nak nevezünk, növelik a friss vér áramlását, amely tápanyagokat és oxigént szállít a szerveknek és az izmoknak. A has masszírozása a bélcsatorna és a gyomor izmait stimulálja, így elősegíti a táplálék emésztését és továbbhaladását. Ha az étel gyorsabban emésztődik és szívódik fel, kevesebb méreganyag és betegségokozó baktérium gyűlik fel a szervezetben.

A masszázs elősegíti az izmok relaxációját és megnyúlását (mint egy összetekert gumiszalag kigöngyölése), enyhíti a feszességet és tenziót, továbbá elősegíti a toxinok eltávolítását. Serkenti a pangó területek friss vérellátását, friss tápanyagokat, oxigént szállít a fáradt izmoknak és segít az izomműködés során keletkező tejsav eltávolításában. Ez az anyagcseréből visszamaradó végtermék, amely ha feszes izomszövetben marad, képes kikristályosodni és fájdalmat okozni.

A masszázs elősegíti a szövetek közt áramló szalmaszínű folyadék, a nyirok keringését is, amely ugyanúgy, mint a vér, az egész testben kering. A nyirokrendszer létfontosságú a korokozók elleni küzdelemben és az immunitás kialakításában. A nyirokcsomók úgy működnek, mint a szűrők: megakadályozzák, hogy a fertőzés szétterjedjen a testben, míg a nyiroksejtek a keringő vérben küzdenek a fertőzés ellen. Az izomműködés, a gravitáció és passzív mozgás mozgatja a nyirokfolyadékot a testben.

A masszázs direkt módon segíti a nyirokkeringést, úgy, hogy kinyomja az izmokból a nyirokfolyadékot a gyűjtőcsövecskék felé, elősegítve az anyagcseretermékek és méreganyagok felszívódását. Csökkenti a perifériás szövetek azon ellenállását, amit az összehúzódott izmok okoznak, így szabad véráramlás alakul ki.

A masszázs elősegíti az elhalt bőrsejtek eltávolítását; megakadályozza, hogy a verejtékmirigyek és a faggyúmirigyek elzáródjanak, így hatékonyabban tudnak működni. A masszázs stimulálja a vérellátást, serkenti a bőr táplálására szolgáló friss tápanyagok szállítását. A masszázsolajokban lévő vitaminok és ásványi anyagok szintén nagyon jót tesznek a bőrnek.

(Forrás: www.gyogymasszazs.sport.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://barbaramasszazsstudioja.blog.hu/api/trackback/id/tr6512731734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása