Üdvözöljük Újné Aranyi Barbara masszőr weboldalán!

Barbara Masszázs Stúdió

Barbara Masszázs Stúdió

Derékfájás esetén kellemes a masszázs

2017. szeptember 01. - Barbara Masszázs Stúdiója

Milyen jól esik derékfájás esetén egy masszázs. Alternatív, kiegészítő terápiaként egyszerre kellemes és hasznos.

Na, de milyen masszőrt válassz, annak érdekében, hogy valóban segítsen, és ne rontson a helyzeten?

Először is azt érdemes tisztázni, hogy miben is tud segíteni egy masszőr. A masszőr az izmokkal dolgozik, az izmok gyúrásával, masszírozásával kilazítja azokat, serkenti a vér és nyirokkeringést, ami így friss tápanyaggal látja el a környező szöveteket. Az izomzat túlterhelése esetén, azaz, ha görcsösek, merevek az izmok, szintén segít, hiszen a masszírozás hatására ellazulnak az izmok, csökken a fájdalomérzet, ami szintén serkenti a véráramlást.

Masszőrt akkor érdemes felkeresni derékfájás vagy hátfájás esetén, ha az izmaid szeretnéd kilazítani, ha úgy érzed, feszül a derekad, vagy elkezdtél, mozogni, sportolni annak érdekében, hogy megszüntesd a derékfájást. Ezekben az esetekben a masszázs segíti a regenerációt. Lehetőleg gyógy- vagy sportmasszőrt válassz, esetleg a hagyományos olajos, csokis, mézes, stb. masszázsok között keresgélj. A nem csak az izmokkal dolgozó masszázsfajtákat, pl. a Thai masszázst, akkor válaszd, ha már rendbejött az érzékeny terület.

Ne akkor keresd fel a masszőrt, ha hirtelen „beáll” a derekad, a fájdalom gátol a mozgásban, vagy úgy érzed, becsípődött egy ideg a derekad vagy a nyakad környékén. Ezekben az esetekben először egy orvost keress fel, és csökkentsd a gyulladás mértékét. A masszázs nem képes kimasszírozni az ideget, helyretenni a csigolyákat. Nem az a célja, hogy helyettesítse a hagyományos orvosi, gyógyászati módszereket, hanem azt kiegészítve segíti a felépülést, valamint hozzájárul a betegségek kialakulásának megelőzéséhez. És milyen kellemes!

(Forrás: www.nekedjoga.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://barbaramasszazsstudioja.blog.hu/api/trackback/id/tr3312795756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása