Üdvözöljük Újné Aranyi Barbara masszőr weboldalán!

Barbara Masszázs Stúdió

Barbara Masszázs Stúdió

Tudta, hogy miért fontos a masszázs a testépítők számára? Mutatjuk

2017. augusztus 11. - Barbara Masszázs Stúdiója

Többféle masszázs létezik: svéd-, mézes, relaxáló, aromaterápiás, kínai, japán masszázs és még sorolhatnám. Akik rendszeresen végeznek valamilyen sporttevékenységet vagy testet építenek, azoknak elsősorban a sportmasszázs javasolható.

A masszázst egyfajta terápiaként is felfoghatjuk, hiszen hihetetlen, milyen csodákat képes művelni nem csupán az emberi testtel, de a lelket és a szellemet is ápolja és regenerálja.

A rendszeres testmasszázs hatására erősödik az immunrendszer, fokozódik az anyagcsere, amely hatására az izmok teljesítőképessége és rugalmassága jelentős mértében megnő. A masszázs képes az egész szervezetet és az ízületeket megújítani, regenerálni. Pozitívan hat a bőrre, az idegrendszerre és a vérkeringésre.

Az érintés hatására a légzés egyenletessé válik, az izmok ellazulnak és a bennünk tomboló feszültség is lecsökken. Éppen ezért alkalmazzák a masszázst sportolóknál is, hiszen a verseny előtti izgalom megtépázza az idegeket, stresszhelyzetet teremt, de a masszázs ezen is képes segíteni. Persze ehhez az is hozzájárul, hogy a masszázs különleges fogásai segítenek a merev, görcsös izmok fellazításában, hiszen köztudott, hogy a megfeszített életmód, a megerőltető sportok gyakran okoznak izommerevséget.

Masszázs során a megmerevedett izmok felfrissülnek, veszítenek görcsös merevségükből, így csökkentve és megszüntetve a bennünk zajló stresszfolyamatokat. A masszázs a szervezet méregtelenítését is elősegíti, hiszen a masszírozó mozdulatok jelentős mértékben javítják a sejtek oxigén-, illetve tápanyagellátását. A méreganyagok kiürülését az is elősegíti, hogy a masszírozás serkenteni képes a vér- és a nyirokkeringést, amelynek nagy szerepe van a szervezetben felgyülemlett salak- és méreganyagok szervezetből történő eltávolításában.

A masszázs után még az alvás is könnyebben megy, hiszen a simogató, dörzsölő, gyúró kézmozdulatok a szervezetet egy pihentető, relaxáló fázisba taszítják. Vagyis csökken a vérnyomás, stabilizálódik a légzés, a test, az elme és a lélek lecsendesedik, tehát mindenképpen ránk törhet az álmosság, illetve csökkenhet a testrészeinkben érzett fájdalomérzet is.

A testépítők fokozottabban igénybe veszik a testüket, így számukra még fontosabb, hogy hetente legalább egy-két alkalommal igénybe vegyék az alapos átgyúrást. A masszázs ugyanis elősegíti, hogy javuljon az izomtónusuk, a hajlékonyságuk és növekedjen a mozgástartományuk.

A testépítőknek szükségük van az edzések között regenerációs időre, azaz pihenésre. Viszont ha rendszeresen járnak masszíroztatni, akkor ez az időszak lecsökkenhet. A testépítéssel foglalkozó személyek gyakrabban vannak kitéve sérüléseknek, a masszázs viszont abban is segítséget nyújt, hogy hamarabb felépüljenek a testüket érő húzódás vagy bármiféle sérülés után. Továbbá a rendszeresen végzett súlyzós edzések miatt a szervezetben felhalmozódnak a méreganyagok, amelyek kiürülését is elősegíti a masszázs.

Az edzések előtti és utáni masszázsnak is megvannak a maga előnyei és hatásai. Ha valaki edzés előtt masszíroztat, biztos lehet benne, hogy nagyobb lesz a teljesítőképessége, hatékonyabb lesz az edzése és kevésbé van kitéve sérüléseknek, hiszen a masszázs segítséget nyújt az izmok ellazulásában és fokozza azok edzés közbeni teljesítményét.

A testépítés utáni masszázs a test regenerálódását támogatja meg, lecsökken az izomfájdalom, amelyek lehetővé teszik, hogy kevesebb ideig tartson az edzést követő pihenő időszak.

(Forrás: fitneszguru.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://barbaramasszazsstudioja.blog.hu/api/trackback/id/tr8412734368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása