Üdvözöljük Újné Aranyi Barbara masszőr weboldalán!

Barbara Masszázs Stúdió

Barbara Masszázs Stúdió

A test és a lélek „gyógyszere” – A masszázs

2017. augusztus 31. - Barbara Masszázs Stúdiója

A történelem valószínűleg legrégibb gyógymódját, a masszírozást a Távol-Keleten már az időszámításunk előtti 3000 óta gyakorolják.

Az olajat ma is alkalmazzák a masszázshoz. Európában a 19. században fektette le egy Per Henrik Link nevű svéd gyógytornász a masszázs alapjait. A svédmasszázs különböző ősi masszírozási módszereket használ, izmokat és ízületeket tornáztató gyakorlatokkal keveri a gyógyító masszázst. Azóta a masszázs külön tudománnyá fejlődött, rengeteg fajtája van a gyógymasszázstól az erotikus masszázsig.

A masszázst leggyakrabban az izomban felgyűlt feszültség feloldására alkalmazzák, mindegy, hogy az éppenséggel tartási rendellenesség, idegesség, vagy szorongás következménye. Keringési betegségek, magas vérnyomás, fejfájás, álmatlanság esetén is jót tesz a gyógymasszázs. Az izomlazításon kívül elősegíti a vér és nyirokkeringést, ezzel a tápanyagok feldolgozását és az anyagcserét, méregtelenítést. A sportolóknak, táncosoknak is fontos, mert enyhíti az edzéseket követő izommerevséget, de ugyanezért enyhíti a kényelmetlen irodai munka okozta hátfájást is.

Egy átlagos teljes test ill. hát-masszázs 30-60 percet vesz igénybe, manapság kb. 3000 – 8000 Ft körüli összegbe kerül. Fontos, hogy csak képzett masszőrhöz forduljunk, akinek lehetőleg gyógymasszőri oklevele van. Ilyen masszőrök főleg uszodákban, gyógyfürdőkben és szépségszalonokban találhatók meg.

Mi történik a masszázs alatt?

A masszázs a test felületén, meghatározott fogásokkal, kezelési céllal alkalmazott mechanikus és bioelektromos inger, melyre kialakuló válaszreakció a fizikai gyógyulás. Az ember testét érő manuális mechanikai behatások részben közvetlenül, részben közvetve (neurohormonális úton) befolyásolják a sejtek és szövetek működését, elsősorban lokálisan (nedvkeringés, izomtónus), de a távoli szervekben is (zsigerek, központi idegrendszer).

A masszázs oldja a stressz okozta tüneteket

Sokak számára az ellazulás, relaxáció nehéz feladat, mégis nagyon fontos, hiszen napjainkban a stressz egyre több panaszt és betegséget vált ki. Az általános orvosokat 90%-ban olyan stresszhez kapcsolódó panaszok miatt keresik fel, mint a fej-, hát- és nyakfájás, szem túlterhelés, gyenge koncentrálóképesség, szorongás, depresszió, ingerlékenység, harag, magas vérnyomás, kimerültség stb.

A masszázsterápia nem csak az izmokat, bőrt és a vérkeringést frissíti fel, hanem csodálatos hatást fejt ki az idegrendszerre is. A masszázs aktiválja a paraszimpatikus idegrendszert, ezzel ellensúlyozza a test stresszre adott negatív válaszreakcióit, feloldja az izmok akaratlan feszülését, lehetővé teszi a normális szívritmus, vérnyomás és keringés helyreállását.

A masszázsterápia segít tudatosítani a testben önkéntelenül fenntartott feszültségeket. Minél inkább tudatosodnak a test reakciói, annál gyakrabban fogja időben felismerni a feszültségek kialakulását, és így tudatosan megszabadulhat azoktól, még mielőtt kifejthetnék káros hatásukat a szervezetre.

Javítja a bőr állapotát

A nap, szmog, hiányos étrend és a természetes öregedés mind hozzájárulnak a bőr kiszáradásához, ráncosodásához és fiatalos jellemzőinek általános elvesztéséhez. A masszázs kitágítja a bőr kapilláris ereit, ezzel növelve a létfontosságú, sejteket tápláló anyagok felvételét, és felgyorsítja az ártalmas méreganyagok eltávolítását. A fokozott vérkeringés elősegíti a bőr megfelelő nedvességtartalmának biztosítását, megakadályozva annak kiszáradását és viszketését.

Az írást ide kattintva tovább olvashatja!

(Forrás: www.unicafe.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://barbaramasszazsstudioja.blog.hu/api/trackback/id/tr10012794298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása